duminică, 19 august 2012

Alte semne bune


Constat că de la o vreme am devenit optimist. Tocmai când toată lumea (bună și nebună) își strigă indignarea că se duce dracului rapița, eu văd un semn bun tocmai în campania de seceriș în care s-au lansat cu atâta dăruire procurorii patriei.
Or fi și abuzuri din partea unora, nu zic nu (că doar și ei sunt procurori, mai mult sau mai puțin onești, ca toți românii imparțiali...), dar sper că civilizatoarea „frică de pușcărie” pe care o pomeneam și zilele trecute îi va aduce pe drumul cel bun măcar pe unii dintre cei care tratează alegerile ca pe o negustorie. Și poate pe unii n-o să-i mai apuce turismul chiar în zi de alegeri, poate alții n-or să se mai îndoaie slugarnic „da, șefu’, facem 80% la moment!” și, cine știe, poate s-o întâmpla și minunea ca tot mai puțini politicieni să cumpere voturi de la bulibași și de la alți șefi de triburi.
Alegerile următoare nu sunt departe și poate i-o ține memoria până atunci.
Interesant o să fie când și cei care-i aplaudă acuma pe procurori (că doar ei i-au trimis în misiune) vor constata că nu mai au nici ei cu cine negocia...
Prevăd cea mai scăzută prezență la vot.

2 comentarii:

  1. Adică prezența reală sau ceva mai scăzută decât ar fi cea reală?

    RăspundețiȘtergere
  2. Reală, că unii "organizatori" n-or să mai aibă chef să umple autobuze cu votanți, iar alții n-or să se mai ducă deloc la vot că așa au înțeles ei acuma: cine votează se anchetează.
    Și s-ar mai putea ca unii șefi de trib să rămână cu "marfa" nevândută.
    M-aș mira să treacă totalul de 40%.

    RăspundețiȘtergere