marți, 1 decembrie 2009

Mortul de la groapă...

Ce i-o fi trebuit lui Antonescu alianţă parafată între Geoană şi umbra lui Coposu la Timişoara? Mi-e greu să cred că a fost dorinţa lui Geoană, că nu-l cred sedus de perspectiva unei plimbări „pe malurile Begăi”, cum sună o cunoscută sintagmă răsuflată.

Şi toată prosteala asta tocmai când „proiectul Iohannis” parcă prindea contur. Mie mi-a plăcut cum a vorbit Iohannis la conferinţa de presă şi mai ales că nu se îmbată cu apă rece, cum că va avea 3 ani de guvernare. Şi dacă, aşa cum a declarat, va avea ultimul cuvânt în alegerea miniştrilor, chiar încep să fiu optimist. În condiţiile astea, sunt ceva şanse să avem parte de un guvern, mai competent decât cele de până acum, care, în cele două-trei luni cât i-o fi dat să vieţuiască, să reuşească să pună ceva ordine în halimaua noastră naţională.

Dar tentativa de resuscitare a mumiei ar putea reduce la zero toată construcţia de până acum, foarte fragilă de altfel. Cine l-o fi îndemnat pe Antonescu să organizeze miting roşu în Timişoara?

De ce n-o fi lăsat PNŢCD-ul să se odihnească în pace?


UPDATE:

Încă o declaraţie realistă din partea lui Iohannis: are de gând să nu modifice legea fiscală, fiindcă permanentele modificări sunt descurajante pentru eventualii investitori. Are dreptate; dar ce ne facem că Geoană a spus zilele trecute, de bună voie şi nesilit de nimeni, că prima măsură a viitorului guvern va fi desfiinţarea forfetarului (ceea ce n-ar fi rău deloc). Eu văd o oarece contradicţie aici şi nu ştiu pe cine să cred.

2 comentarii:

  1. Ideea de reconciliere pare binevenita , chiar si la Timisoara...Doar invocarea lui Coposu a fost o greseala enorma , comisa (numai)de Radu Sarbu.
    Dar sa nu fim naivi...Mitingul "anti-comunist" ar fi avut loc oricum . Cine a vazut emisiunea Nasul (cu o seara inainte) si-a dat seama ce o sa urmeze a doua zi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate că reconcilierea nu e o idee rea în sine, dar momentul a fost cum nu se poate mai prost găsit. Ei au promis că alianţa are ca scop punerea pe picioare a unui guvern competent; ce legătură are asta cu relaţia dintre ţărănişti şi pesedişti?
    Prin festivitatea de la Timişoara au reuşit să ofere „spontanilor” anticomunişti pretextul ideal pentru declanşarea mitingurilor. Cel care i-a dat ideea respectivă lui Antonescu ar trebui controlat „la piele”; cred că poartă maiou portocaliu pe sub cămaşă.

    RăspundețiȘtergere