marți, 8 decembrie 2009

Adevărul care zbârleşte părul

Convingerea cvasiunanimă este că Băsescu a câştigat alegerile datorită românilor din străinătate. Ca urmare, cei cărora le pică greu la stomac indigestul preşedinte îi înjură pe româno-americani că ne-au pricopsit încă 5 ani cu turbulentul individ, ei fiind acolo, departe, la căldurică şi la adăpost de perspectiva de revenire la alimentaţia bazată pe salam cu soia, caracteristică definitorie, după cum se ştie, a regimurilor dictatoriale.
Cum eu sunt dotat de la natură cu oarece curiozitate (ca să parafrazez un cugetător contemporan), am gugălit câteva minute (conform sfaturilor altui cugetător contemporan) şi am avut revelaţia unui alt adevăr, anume că vinovaţii nu sunt chiar atât de departe, ci îi avem foarte la îndemână: clujenii. Mai precis, locuitorii judeţului Cluj sunt cei care au determinat victoria lui Băsescu. Dacă am fi fost suficient de prevăzători încât să le retragem dreptul de a vota, Geoană ar fi fost acum preşedinte şi nu ar mai regreta şampania băută anticipat.
Aşa că hai să-i înjurăm pe clujeni... sau pe arădeni... sau pe timişoreni... sau mai bine să ne înjurăm între noi la întâmplare, că ăsta este la noi sport naţional şi, se pare, cu veche tradiţie.
Ăsta e adevărul descoperit de mine, dar nu am de gând să-l impun nimănui, că doar fiecare om are dreptul la adevărul lui personal. Mai ales dacă e degeaba.

4 comentarii:

  1. Deci, io crez că de vină-s locuitorii din Deltă, că judeţu' Tulcea a ieşit portocaliu. Aşa că zic să le luăm dreptu' de a vota pescarilor ălora, că ei şi-aşa-s cam lipoveni de felu' lor.
    Şi mă mai gândesc că nici Constanţa n-a ieşit cu faţa curată. Că deşi Mazăre a făcut atâta campanie împotrivă, tot portocaliu a ieşit judeţu' (io aştept ca Mazăre să emigreze în Brazilia). Mă gândesc că tot de la naţiunile conlocuitoare ni se trage - că-s mulţi turci, tătari şi machidoni p-acolo. Deci, zic, să le luăm şi lor dreptu' la vot.

    RăspundețiȘtergere
  2. Corect!
    Şi, după aia, să le luăm şi gâtu'.

    RăspundețiȘtergere
  3. Uite că şi CTP vede problema la fel. Doar că el nu scrie degeaba...
    http://www.gandul.info/opinii/transfugi-in-romania-5168113

    RăspundețiȘtergere