miercuri, 1 iulie 2009

Internetul te face mai deştept ?

Am dat peste un articol care susţine că utilizarea internetului ajută dezvoltarea inteligenţei:


"Un studiu publicat de curând arată că Internetul are asupra creierului un efect similar celui pe care îl au exerciţiile fizice asupra muşchilor. “Ideea de bază este că Google-ul te face mai deştept”, a declarat Gary Small, coordonatorul studiului şi directorul Institutului de Neuroştiinţe şi Comportament Uman din Los Angeles.

......................
Când voluntarilor li s-a cerut să caute însă pe Internet informaţii legate de beneficiile consumului de ciocolată sau de cele mai bune oferte turistice spre Galapagos, oamenii de ştiinţă au înregistrat în cazul persoanelor cunoscătoare într-ale mediului virtual o activitate cerebrală de două ori mai intensă în regiunile frontală, temporală şi cea a cortexului cingulat decât cea întâlnită la ceilalţi participanţi la studiu. Toate cele trei regiuni ale creierului îşi aduc contribuţia la realizarea raţionamentelor, astfel că cercetătorii au conchis că procesul de căutare a informaţiilor pe Internet reprezintă un soi de antrenament pentru creier."

Înclin să cred că fenomenul este invers: Oamenii inteligenţi se orientează mai uşor pe internet. Cei care nu folosesc internetul nu-l evită din ratiuni inalte ci pur si simplu nu sunt capabili, nu pot face raţionamentele şi conexiunile necesare căutării informaţiilor dorite.
Aşa că internetul se pare că nu-i pentru oricine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu