vineri, 31 iulie 2009

Haretişti de azi şi de mâine

Văd că scandalul cu universitatea SH se menţine la nivel înalt. Iar opinia cvasigenerală e că d-na ministru e un fel de Făt-Frumos care se luptă cu Zmeul cel Rău. Toţi scot în evidenţă calitatea îndoielnică a „produşilor” USH, considerând ca de la sine înţeles că ăsta e motivul pentru care ministerul nu îi acreditează IDD-ul.

De fapt, dacă deschidem puţin ochii, lăsăm patimile deoparte şi facem un pas lateral, ca să schimbăm unghiul de vedere, constatăm că USH ar trebui să plătească o sumă frumuşică pentru inspecţia ARACIS-ului şi acreditarea aferentă. Ca în toate „chestiunile de principiu” pe care le susţin politicienii noştri, dacă vrem să pricepem o ţâr’ de adevăr, trebuie să găsim şi să urmărim fluxul banilor. Cam asta e ceea ce o doare de fapt pe d-na ministru.

Dacă ar nemulţumi cu adevărat pe cineva sus-pus calitatea învăţământului superior, ar lua la puricat toate universităţile, de stat şi particulare, la grămadă. Pentru că toate se dau peste cap să facă rost de clienţi (să le zic „studenţi”... să nu le zic?...) care nu pot fi momiţi decât cu asigurarea tacită că, dacă plătesc, sigur se vor alege cu diplomă, indiferent dacă vor învăţa sau nu, dacă vor frecventa sau nu...

Culmea e că unii chiar învaţă!!! Şi nu numai dintre cei „de la stat”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu