marți, 18 ianuarie 2011

Şcoală model

Toţi răuformatorii care s-au preaocupat în ultimele două decenii de învăţământul nostru se lăudau că aplică modele de succes împrumutate de prin Europa civilizată. Aplicarea s-a făcut cu atâta aplicaţiune că eu n-am reuşit să ghicesc originalul.
Dar acum, cu ajutorul lui H. Daumier, cred că m-am luminat.

5 comentarii:

  1. Aplicarea s-a facut cu prea multa aplicatiune, cu multa discretie, aproape insesizabila..." sa se revizuiasca dar sa nu se schimbe nimic"...Parol, monser!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ba s-a schimbat, şi'ncă cum!
    Crezi că mereu au existat recoltele astea record de analfabeţi cu diplomă?

    RăspundețiȘtergere
  3. Stiu ca nu, comentez si eu degeaba...n-am somn si de-aia!:) S-au schimbat multe si nu in bine...iar timpul e-nainte! Dar noi muncim, nu gandim!

    RăspundețiȘtergere
  4. Improvizatie, haos, ordonante de urgenta...astea sunt cuvintele definitorii in invatamant...si nu numai!

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna seara,

    Vai... ce de rautati rautacioase asa... degeaba de amorul artei :d Atatea legi si OG-uri butonate de albinutele porno cu sudoarea fruntii atati ani... voi credeti ca degeaba?
    Ce-i ala invatamant?
    Nu ne trebuie, avem cultura in manele si spaga fara numar... avem nevoie de scola? Sa mergem degeaba... sa ce? Avem treburi mai importante madame si monser, ca de exemplu cum sa ajungem ca Moni si sa gasim un prost ca Iri, cum sa ne destrablam in Bambu si sa iesim la pascut ca iarba-i la discretie... pai nu?
    Lasa ca scoala prosteste, ii da tata banuti sa isi ia copilu X5 si o duce mama la ,,piata,, la Roma sa aiba fata cu ce se lauda la scoala.

    Profesorii nu mai inteleg nimic, dar elevii? Ce pretentii sa mai avem? Nici nu ma mir ca au alte preocupari.

    Frumos blog, felicitari
    O zi buna

    RăspundețiȘtergere