sâmbătă, 16 octombrie 2010

PD-CD - reperarea inocenţei

PDL-ul şi-a tras fundaţie Creştin Democrată. Pesemne este reluarea unui proiect mai vechi: dotarea partidului cu o identitate. Cred că o să le asude imaginaţia când or încerca să-şi reboteze partidul, că „Partidul Democrat - Creştin Democrat” sună ca Bond-ul. Oricum, în 2012, la alegeri, trebuie să vină cu un nou partid, mai curat, mai uscat, care „n-a guvernat” şi care va promite să ne scape de greaua moştenire a epocii Boc. Şi-o să le meargă!!!

Frumos ar fi ca Băsescul (doar nu-şi închipuie cineva că va fi detronat până atunci) să numească şi în 2012 ca premier pe acelaşi nemuritor Boc; şi parcă-i aud pe rezidenţii oranjeriei cu vite sălbatice mirându-se iar (inocenţi*) cum de a putut face idolul lor, din nou, asemenea greşeală.

Despre Boc nu am nicio îndoială că va fi capabil, fără tresărire, să înfiereze guvernarea pedelistă şi deciziile eronate ale fostului premier. Doar nu degeaba exersează el zilnic vorbitul fără şir.


* Despre inocenţă circula pe vremuri (eu ştiu doar bancuri vechi; culme e că şi cei care se laudă cu noutăţi povestesc tot din cele vechi - cu personaje schimbate) un banc simpatic: Un italian venit la Bucureşti descinde din limuzină în faţa Intercontinentalului şi dă cu ochii de o adolescentă superbă cu ochi luminoşi şi zâmbet delicat. Încântat, se apropie de ea şi, mângâindu-i uşor obrazul, exclamă: „Innocento!”. Răspunsul vine prompt: „Due cente, signore, due cente.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu