sâmbătă, 24 iulie 2010

Durerea noastră cea de toate zilele

În neţărmurita-i grijă pentru sănătatea noastră şi (mai ales) a buzunarului bunilor samariteni contribuitori la campanii de toamnă, iarnă şi de care-o mai fi cazul, partidul care ne cârmeşte lotca a hotărât să ne ia algocalminu’ de la gură. Şi asta în ciuda faptului că tot el (guvern fiind) ne provoacă zilnice dureri de cap.
În schimb ne îndeamnă să folosim alte chimicale, mai valoroase (ca preţ, nu ca eficienţă).
Motivele? În primul (şi-n ultimul) rând se invocă moda: aşa e-n Occident! Iar acolo măsura s-a luat prin anii 70 în urma unei campanii bazate pe un studiu ale cărui rezultate au fost mult exagerate – dar asta s-a aflat după...
Se susţine totuşi că metamizolul provoacă scăderea imunităţii la un ins dintr-un milion de consumatori de algocalmin. Mă întreb ce colectiv statistic o fi fost studiat ca să poată fi decelată o asemenea valoare, neconfundabilă cu eroarea de măsură. Bineînţeles că în România, deşi suntem mari consumatori de algocalmin, nu a fost depistat niciun asemenea caz, dar ăsta e un amănunt lipsit de importanţă.
Cred că stăpânii noştri ar trebui să ia măsuri şi împotriva altor substanţe de care unii români cam abuzează. De exemplu apa. Sunt convins că un studiu ştiinţific serios va dovedi că apa este o substanţă foarte periculoasă care în primul rând provoacă dependenţă, iar în doze mari este chiar mortală. Autopsia celor înecaţi a dovedit că aveau apă în plămâni; cu alte cuvinte, aceşti vicioşi ajunseseră chiar s-o tragă pe nas!!! E limpede, cred, că apa este mult mai periculoasă decât algocalminul care, spre ruşinea lui, n-a reuşit încă să facă nicio victimă.
Dar ce să mai zicem de aer?! Ăsta e mult mai rău decât apa şi viciul consumului de aer e atât de răspândit încât toată lumea îl trage pe nas, iar victimele sunt în proporţie de 100%: nimeni n-a scăpat cu viaţă până acum, şi cei care încă mai respiră, sigur vor muri într-un viitor relativ apropiat.
Aşa că ar trebui să se interzică direct consumul de aer, să nu mai pierdem timpul pe-aici degeaba.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu